MARC VIADER LETONA LES GRANGES VIADER LA GRANJA DE CARDEDEU

Marc Viader Bas, empresari català. Nascut a Cardedeu (Vallès Oriental) el 1879.Fundador de S.A. Letona i de les Granges Viader.

El 10 de febrer de 1925 diversos lleters van fundar la S.A. Letona amb un capital social de 505.000 pessetes Marc Viader va fundar set lleteries, de les quals avui en dia només continua en actiu la del carrer Xuclà La Granja Viader de Cardedeu va ser construida per l'arquitecte modernista Manuel J. Raspall per encàrrec de l'industrial d'aquesta població Marc Viader Bas.
       
JOAN VIADER CACAOLAT CACAOLLET ARTICLES

Joan Viader Roger (Barcelona, 1906-1976) va ser un empresari del sector làctic català. El desembre de 1931 va patentar el procediment i la marca Cacaolat.

 

El quatre de desembre del 1931 Joan Viader Roger sol·licitava  la concessió de la marca Cacaolat per distingir "una beguda nutritiva refrescant". El 26 de setembre de 1935, Joan Viader Roger,  sol·licita el registre de la marca Cacaollet "para distinguir productos alimenticios a base de leche". Accedeix a diversos articles i llibres sobre la Indústria Làctia Catalana
       
PRIMERES INDÚSTRIES LA GUERRA CIVIL INDUSTRIES DE POSTGUERRA EL IOGURT

Les empreses dedicades al subministrament de llet líquida a les ciutats no van aparèixer fins a finals de segle XIX

El setembre de 1937 totes les empreses lleteres catalanes havien desaparegut, fusionant-se en una sola Industria Lactea Socializada sota control de la C.N.T

Després de la guerra algunes de les empreses que havien ocupat un lloc destacat en el sector làctic català, van perdre protagonisme o van desaparèixer.

A Catalunya els iogurts van començar a ser elaborats i consumits a partir de 1908 de la mà de l'empresari Raimon Colomer Ribas.